Logg innBrukernavnPassord
Husk meg    
Registrer
Registrer
Private meldinger
Private meldingerTilbake til forsiden » Debatt

Ny tråd   Svar på tråden
Blind cross -blindbytte Gå til side 1, 2, 3  Neste
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
KarineRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: ma. jan. 23, 2006 18:24    Emne: Blind cross -blindbytte Svar med sitat

I Norge er det tilnærmet ingen som bruker blindbytter..Få vet noe om det, og de aller fleste som vet hva det er er sterkt imot det..Jeg skjønner ikke helt hvorfor..Vinneren av Vm sammenlagt 2005 klasse stor bruker blind bytte i hoppløpet sitt, som hun også vinner: Se film (det er hun øverst til venstre, hun krysser blindt før den første tunnelen)

Hun som ble nr 2 i hopp liten, bruker nesten kun blindbytter gjennom hele banen..Se film (hun øverst til høyre)

Jeg synes blind crosser er et bra "handlingsverktøy" å ha, på lik linje med framforbytter og bakombytter...

Dere som er "imot" blind cross, hva er argumentene deres? Og hvorfor blir det ikke brukt av nesten noen i Norge?

For de som eventuelt lurer på hva blind cross er, ser man det lettere her:
http://www.dogwoodagility.com/handlermoves.htm
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
CopperdreamRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 339
Bosted: Tromsø

InnleggSkrevet: ti. jan. 24, 2006 00:48    Emne: Svar med sitat

Jeg er ikke imot blindbytter, men jeg benytter dem ikke selv i mitt handlingssystem, da de bryter mot mitt hovedprinsipp i agility - nemlig å aldri vende ryggen til hunden!

Det er riktig at det er få som bruker blindbytter her i Norge (og forsåvidt i Sverige også), og det er fordi at i de aller, aller fleste tilfeller vil et foranbytte være et bedre alternativ.

Som jeg har sagt tidligere i en annen diskusjon på dette forumet - det er ikke mangelen på blindbytter som gjør at vi nordmenn ikke helt klarer å hevde oss i VM-sammenheng, det er nok heller andre gjennomgående feil... Det er jo ikke akkurat det at man bruker et blindbytte som gjør at en får VM-gull, det er vel like mer hundens fart, grunding innlæring, bra handling, god hoppeteknikk og andre ting som spiller inn.

Med noen utrolig, sinnsykt raske large-hunder kan det i enkelte tilfeller være nødvendig med et blindbytte (dersom føreren er så treg i beina at han/hun ikke klarer å utrette et foranbytte raskt nok), men de aller færreste trenger å benytte seg av blindbytter i sitt system. Det er så altfor lett at det går galt og at hunden ender opp et annet sted enn en hadde tenkt seg, og eksemplene på det er mange.

En annen ting er at med mindre en synes det er greit at hunden "krysser" bak ryggen på en, er det veldig inkonsekvent å bruke blindbytter. Hunder generaliserer veldig dårlig, og en hund som lærer at det er greit å bytte side bak fører når føreren foretar blindbytter, vil fort kunne krysse bak fører uten at denne har foretatt et blindbytte.

Jeg har ganske raske hunder hvorav den ene trekker voldsomt på hinder, og da er jeg avhengig av å vite hvor jeg har dem på banen. Et lite sekunds uoppmerksomhet, og disken er et faktum... Derfor vender jeg aldri ryggen til hundene mine på banen, og bruker kun foranbytter og bakombytter. Sånn som jeg ser det veier ikke de hundredelene man sparer på blindbyttet opp for den risken det er å slippe kontakten med hunden.
_________________
Går agility med to nova scotia duck tolling retrievere
Patrick (f.2001) i agility 2 og hopp 2 (2 napp)
Tira (f.2003) i agility 3 (1 CERT) og hopp 3
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
KarineRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: ti. jan. 24, 2006 13:15    Emne: Svar med sitat

Copperdream skrev:


Det er riktig at det er få som bruker blindbytter her i Norge (og forsåvidt i Sverige også), og det er fordi at i de aller, aller fleste tilfeller vil et foranbytte være et bedre alternativ.


Ja, ofte vil det være det...Men f.eks. steder på relativt rette steder i banen, hvor det vil være en fordel å bytte side fordi etter den rette strekningen kommer en vanskelig sving o.l, vil du ofte tape tid med et framforbytte, fordi du bremser hunden når du snur deg mot den..Sjansen for riv blir også større, hvis du krysser foran mens hunden hopper, den blir litt usikker, og et bakbein detter lett ned..Det har jeg sett mange eksempler på..Et annent eks. er etter buede tunneler hvor man fortsetter rett frem etter tunnelen f.eks. her

Her er det jo nesten "meningsløst" å krysse foran, hunden ser deg knapt en gang, og kommer garantert til å komme på riktig side..Dette gir handleren noen hundredeler lengere tid til å komme i riktig posisjon til neste hinder..I tilegg gir det deg bedre oversikt over banen, siden du aldri snur ryggen til banen..

Copperdream skrev:

Som jeg har sagt tidligere i en annen diskusjon på dette forumet - det er ikke mangelen på blindbytter som gjør at vi nordmenn ikke helt klarer å hevde oss i VM-sammenheng, det er nok heller andre gjennomgående feil... Det er jo ikke akkurat det at man bruker et blindbytte som gjør at en får VM-gull, det er vel like mer hundens fart, grunding innlæring, bra handling, god hoppeteknikk og andre ting som spiller inn.


Tja, selvfølgelig er det andre ting som avgjør, ingen blir verdensmester fordi de er flinke til en ting...Men når utøvere i verdensklasse mener at blind cross har noe å gjøre i et handlingssytem, synes jeg det er rart at "ingen" i Norge mener det..Når klassene blir vunnet med hundredeler, kan en eller to raske og korrekt utførte blind crosser være forskjellen på 1 og 7 plass..

Copperdream skrev:

Med noen utrolig, sinnsykt raske large-hunder kan det i enkelte tilfeller være nødvendig med et blindbytte (dersom føreren er så treg i beina at han/hun ikke klarer å utrette et foranbytte raskt nok) Det er så altfor lett at det går galt og at hunden ender opp et annet sted enn en hadde tenkt seg, og eksemplene på det er mange.


Eksemplene er også mange på hunden havner andre steder enn det man hadde tenkt seg, når man foretar et dårlig timet forbytte eller bakombytte også.."Problemet" med blind cross, er at det krever mer bevisst trening enn de andre byttene, fordi du må ha et godt innlært signal som forteller hunden hvilken side den skal komme til..Et vanlig signal for dette er en knyttneve mot bakken, og dette kan også trenes inn utenfor agilitybanen..

Beardisen som det ble lagt ut film av her et annet sted, er et godt eksempel på en dårlig timet blind cross..Fører utfører blind crossen for sent, hun henger jo allerede litt etter hunden når den løper inn i tunnelen..I tilegg holder hun armen hun vil at hunden skal komme til opp, så hunden ikke ser den..Er helt sikker på at man kan finne tilsvarende eks. på mislykkete framfor og bakomkrysninger også..

Copperdream skrev:

Hunder generaliserer veldig dårlig, og en hund som lærer at det er greit å bytte side bak fører når føreren foretar blindbytter, vil fort kunne krysse bak fører uten at denne har foretatt et blindbytte.


Hvis hunder ikke generaliserer så godt (er enige at de ikke gjør det), vil jo dette føre til at de kun krysser bak ryggen til fører, når signal/situasjonen er lik, og ikke når som helst...Hvis de hadde lært å krysse bak fører i en situasjon, og generalisert dette til alle andre situasjoner, så hadde de jo vært flinke til å generalisere...
[/quote]
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
CopperdreamRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 339
Bosted: Tromsø

InnleggSkrevet: ti. jan. 24, 2006 19:15    Emne: Svar med sitat

Karine skrev:
(...)vil du ofte tape tid med et framforbytte, fordi du bremser hunden når du snur deg mot den...


Da er mine og alle mine treningsvenners hunder veldig rare, for de ØKER farten ved foran bytter... Rolling Eyes Husk at et korrekt foranbytte blir utført i løpet av tre fottrinn, da er det ikke mange hundredelene fronten er mot hunden. Har man dårlig koordinasjon, blir det fort knot uansett hvilke bytter en bruker.


Karine skrev:
I tilegg gir det deg bedre oversikt over banen, siden du aldri snur ryggen til banen..


Banen står på et sted den, Karine, mens en hund på agilitybanen er (forhåpentligvis Laughing ) i konstant bevegelse, og farta er ganske stor. Derfor foretrekker jeg å vende ryggen mot et stillestående hinder enn en hund i full fart.

Karine skrev:

Men når utøvere i verdensklasse mener at blind cross har noe å gjøre i et handlingssytem, synes jeg det er rart at "ingen" i Norge mener det..


Egentlig ikke, fordi det er flere utøvere i verdensklasse som IKKE benytter blind crosses. Se f.eks. på Greg Derett (som også er med på filmen du linker til), han er en utøver av verdensklasse som har tider de fleste sliter med å slå, til tross for at han ikke bruker blindbytter i sitt handlingssystem...

Karine skrev:
Eksemplene er også mange på hunden havner andre steder enn det man hadde tenkt seg, når man foretar et dårlig timet forbytte eller bakombytte også...


Det har jeg tilgode å se, fordi hvis du har øynene på hunden hele tiden, lar det seg vanskelig gjøre å bli overrasket av hvor hunden havner - du ser jo hele tiden hvor den er på vei, og har dermed mulighet til å rette det opp dersom den skulle mistolke noe.

Karine skrev:
Er helt sikker på at man kan finne tilsvarende eks. på mislykkete framfor og bakomkrysninger også..


Joda, det kan du helt sikkert, det er bare mye, mye færre av dem.

Karine skrev:

Hvis hunder ikke generaliserer så godt (er enige at de ikke gjør det), vil jo dette føre til at de kun krysser bak ryggen til fører, når signal/situasjonen er lik, og ikke når som helst...


Huff, nå måtte jeg le litt... Laughing Hvis det var slik, skulle man jo aldri hatt problemer i lydighetsringen med at hunden ikke fant ruta, ikke fant dirigeringsapporten, etc. Nettopp det at hunden er så dårlig til å generalisere, gjør jo at problemer kan oppstå på nye underlag, med nye hindre, nye kombinasjoner, etc. For oss er det en himmelvid forskjell, men for en hund er det veldig vanskelig å se forskjellen mellom at fører krysser hundens spor foran den og det at hunden krysser førers spor bak fører.

Til slutt, den kombinasjonen du hadde bilde av er jo så enkel at jeg overhodet ikke ser vitsen med blindbytte. Har man en hund som trekker bra framover på tunneler kan en jo legge foranbyttet etter hinder nr.3, i stedet for mellom tunnelen og hinderet.

En annen ting er at riv forårsaket av at hunden påvirkes av førers bytte like gjerne kan komme med et blind cross, essensen med alle bytter er jo hvor en plasserer dem og når en utfører dem. Timing is everything! Cool
_________________
Går agility med to nova scotia duck tolling retrievere
Patrick (f.2001) i agility 2 og hopp 2 (2 napp)
Tira (f.2003) i agility 3 (1 CERT) og hopp 3
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
KarineRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: ti. jan. 24, 2006 22:43    Emne: Svar med sitat

Sitat:

Da er mine og alle mine treningsvenners hunder veldig rare, for de ØKER farten ved foran bytter... Rolling Eyes Husk at et korrekt foranbytte blir utført i løpet av tre fottrinn, da er det ikke mange hundredelene fronten er mot hunden. Har man dårlig koordinasjon, blir det fort knot uansett hvilke bytter en bruker.


Joda, foranbytter øker farten mer enn bakombytter, men, blindbytter øker ofte hundens fart enda mer..Trener bla. med en litt sær Rodeshian Ridgeback, som fikk utrolig fartsøkning av blindbytter, hun ble tent av at hun så ryggen til fører...Har sett det samme og hørt om det samme på en rekke andre hunder også..Det er jo også lett å se at hundene korter inn stegene sine når du snur deg mot dem..Og et korrekt utført blindbytte, har du ikke ryggen mot hunden mer enn et par hundredeler heller...


Karine skrev:
I tilegg gir det deg bedre oversikt over banen, siden du aldri snur ryggen til banen..Sitat:
Banen står på et sted den, Karine, mens en hund på agilitybanen er (forhåpentligvis Laughing ) i konstant bevegelse, og farta er ganske stor. Derfor foretrekker jeg å vende ryggen mot et stillestående hinder enn en hund i full fart.


Selvfølelig står banen stille, ellers hadde agility blitt enda mer spennende enn det er i dag Razz Men likevel kan det være en stor fordel å se hvor man skal..Synes jeg da Wink

Karine skrev:

Men når utøvere i verdensklasse mener at blind cross har noe å gjøre i et handlingssytem, synes jeg det er rart at "ingen" i Norge mener det..


Sitat:
Egentlig ikke, fordi det er flere utøvere i verdensklasse som IKKE benytter blind crosses. Se f.eks. på Greg Derett (som også er med på filmen du linker til), han er en utøver av verdensklasse som har tider de fleste sliter med å slå, til tross for at han ikke bruker blindbytter i sitt handlingssystem...


Ventet på at du skulle nevne Greg, han er jo Blind crossens fiende nr 1 Razz
Greg er utrolig flink, men han ble likevel slått i tid på hoppløpet...Og selv om en ekstraordinær flink, ung og sprek person med en BC klarer å unngå å krysse blindt, betyr det nødvendigvis ikke at dette byttet ikke passer for noen andre hunder eller førere..Mindre atletiske fører f.eks. kan tjene stort på å krysse blindt, fordi de rett og slett ikke er raske nok til å krysse foran..Som tidligere nevnt øker ofte blindbytte hundens fart, og får ofte litt treige hunder til å gå fortere...Jeg skjønner heller ikke at du kan nekte for at blindbytter faktisk fungerer (men det gjør du kanskje ikke heller?Razz) når så mange flinke folk bruker dem med stor suksess...

Karine skrev:
Eksemplene er også mange på hunden havner andre steder enn det man hadde tenkt seg, når man foretar et dårlig timet forbytte eller bakombytte også...


Sitat:
Det har jeg tilgode å se, fordi hvis du har øynene på hunden hele tiden, lar det seg vanskelig gjøre å bli overrasket av hvor hunden havner - du ser jo hele tiden hvor den er på vei, og har dermed mulighet til å rette det opp dersom den skulle mistolke noe.


Har du aldri sett en hund ta feil hinder pga. et dårlig timet framfor eller bakomkrysning? Jeg ser sikkert 10 eks. på dette på hvert stevne jeg er på. Hvis ikke mer...

Karine skrev:
Er helt sikker på at man kan finne tilsvarende eks. på mislykkete framfor og bakomkrysninger også..


Sitat:
Joda, det kan du helt sikkert, det er bare mye, mye færre av dem.


Det kan godt hende (vanskelig å samle data på slikt). Dette skylde sannsynligvis at folk ikke trener inn et sikkert signal på "nå tar jeg en blind cross, det er DENNE siden du skal komme til"..I tillegg er det haugevis av situasjoner en blind cross er "risky", hvor en framforkrysning passer bedre..Det nekter jeg da ikke for! Men i enkelte situasjoner kan faktisk en riktig trent inn blind cross fungere bedre...

Karine skrev:

Hvis hunder ikke generaliserer så godt (er enige at de ikke gjør det), vil jo dette føre til at de kun krysser bak ryggen til fører, når signal/situasjonen er lik, og ikke når som helst...


Sitat:
Huff, nå måtte jeg le litt... Laughing Hvis det var slik, skulle man jo aldri hatt problemer i lydighetsringen med at hunden ikke fant ruta, ikke fant dirigeringsapporten, etc. Nettopp det at hunden er så dårlig til å generalisere, gjør jo at problemer kan oppstå på nye underag, med nye hindre, nye kombinasjoner, etc.


Tror vi snakket litt forbi hverandre...Du mener at en hund som har trent inn et blind bytte er en tikkende bombe, som når som helst kan krysse bak ryggen på fører..Jeg mener at det ikke er tilfelle, fordi hunden ikke har generalisert at den skal bytte side bak fører...Det hele er jo også snakk om stimuluskontroll Wink


Sitat:
For oss er det en himmelvid forskjell, men for en hund er det veldig vanskelig å se forskjellen mellom at fører krysser hundens spor foran den og det at hunden krysser førers spor bak fører.


Tja, siden ingen av oss er hunder er det vel ganske vanskelig å vite for oss om hunden ikke skjønner forskjellen på en bevegelse vi gjør og en bevegelse den selv gjør...Og som sagt hvis du har trent inn blind cross ordentlig, skal hunden skjønne når den skal bytte side og ikke...

Sitat:
Til slutt, den kombinasjonen du hadde bilde av er jo så enkel at jeg overhodet ikke ser vitsen med blindbytte. Har man en hund som trekker bra framover på tunneler kan en jo legge foranbyttet etter hinder nr.3, i stedet for mellom tunnelen og hinderet.


Javel, dårlig eksempel..Wink Poenget var at det er det samme for hunden hvordan vi krysser mens den er inni en tunnel..Derfor ser jeg ikke noe galt i å krysse blindt, slik at jeg har litt ekstra tid til å se på banen og korrigere min posisjon iforhold til denne..

Sitat:
En annen ting er at riv forårsaket av at hunden påvirkes av førers bytte like gjerne kan komme med et blind cross, essensen med alle bytter er jo hvor en plasserer dem og når en utfører dem. Timing is everything! Cool


Tja, jeg har sett rimelig mange hunder som river hindere, akkurat i det fører snur seg mot dem, i tillegg har jeg sett enda flere eks. på hunder som raser ned hele hinderet fordi fører gir dem for liten plass ved et foranbytte...

Og husk: "Remember that timing has nothing to do with time… it has more to do with where things are in space".
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
CopperdreamRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 339
Bosted: Tromsø

InnleggSkrevet: ti. jan. 24, 2006 23:46    Emne: Svar med sitat

Karine skrev:

Men likevel kan det være en stor fordel å se hvor man skal..Synes jeg da Wink


Med litt koordinasjon og romfølelse går det jo an å vite hvor man skal selv om man legger inn et par bytter! Wink

Karine skrev:
Mindre atletiske fører f.eks. kan tjene stort på å krysse blindt, fordi de rett og slett ikke er raske nok til å krysse foran..Som tidligere nevnt øker ofte blindbytte hundens fart, og får ofte litt treige hunder til å gå fortere...


Det du hele tiden må ha i bakhodet er at en hund kommer seg ikke raskere rundt banen enn hva føreren klarer å henge med på, så en fører som er så lite atletisk at de ikke klarer å krysse foran, vil uansett være for treig til at hunden tar seg rundt på raskest tid.

Karine skrev:
Jeg skjønner heller ikke at du kan nekte for at blindbytter faktisk fungerer (men det gjør du kanskje ikke heller?Razz) når så mange flinke folk bruker dem med stor suksess...


Kjære deg, jeg har da aldri sagt at blindbytter overhodet ikke funker for noen, men jeg sa at jeg ikke bruker dem i mitt handlingssystem, nettopp pga. de tingene jeg har nevnt over. Du sier "så mange flinke folk", vel jeg vet om enda fler flinke folk som IKKE bruker dem, så jeg lar meg ikke frelse riktig ennå.


Karine skrev:
Eksemplene er også mange på hunden havner andre steder enn det man hadde tenkt seg, når man foretar et dårlig timet forbytte eller bakombytte også...


Ja, men da har det jo ikke noe med typen BYTTE å gjøre, det har jo med TIMING å gjøre! Et dårlig timet bytte er et dårlig bytte uansett om det er et foran-, bak- eller blindbytte. Ingen bytter i verden er resistente mot dårlig timing, dessverre...

Karine skrev:
Har du aldri sett en hund ta feil hinder pga. et dårlig timet framfor eller bakomkrysning? Jeg ser sikkert 10 eks. på dette på hvert stevne jeg er på. Hvis ikke mer...


Jeg sa at jeg har tilgode å se at en fører blir overrasket over hvor hunden befinner seg etter et foran eller bakombytte, fordi eieren ser hunden hele tiden vil den jo også kunne se hvor den er på vei. Fint om du kan svare på de tingene jeg faktisk skriver i stedet for å finne opp egne ting. Razz Igjen nevner du "dårlig timing", og som sagt - da hjelper det jo ikke hvilken type bytte en bruker.

Karine skrev:
Tror vi snakket litt forbi hverandre...Du mener at en hund som har trent inn et blind bytte er en tikkende bombe, som når som helst kan krysse bak ryggen på fører...


Å, så jeg mener det? Takk for at du holder meg oppdatert om hva jeg mener. Igjen, vær så snill å forhold deg til deg jeg skriver i stedet for å prakke på meg meninger.

Karine skrev:
Poenget var at det er det samme for hunden hvordan vi krysser mens den er inni en tunnel...


Kanskje det, men det er ikke det samme for meg! Med en hund som er kjapp i tunneler, kan de hundredelene der man har ryggen til hunden akkurat være nok til at en mister kontakten med den.

Karine skrev:
Tja, jeg har sett rimelig mange hunder som river hindere, akkurat i det fører snur seg mot dem, i tillegg har jeg sett enda flere eks. på hunder som raser ned hele hinderet fordi fører gir dem for liten plass ved et foranbytte...


Ja, selvfølgelig har du det, men (og jeg føler at jeg må gjenta meg selv til det kjedsommelige her) igjen kommer timing og plassering av byttet inn. Hvis en legger et foranbytte rett etter et hinder, får ikke det noen verre konsekvenser enn om man plasserer et blindbytte på et like idiotisk sted. Idea
_________________
Går agility med to nova scotia duck tolling retrievere
Patrick (f.2001) i agility 2 og hopp 2 (2 napp)
Tira (f.2003) i agility 3 (1 CERT) og hopp 3
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
KarineRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: on. jan. 25, 2006 00:25    Emne: Svar med sitat

Sitat:
Det du hele tiden må ha i bakhodet er at en hund kommer seg ikke raskere rundt banen enn hva føreren klarer å henge med på, så en fører som er så lite atletisk at de ikke klarer å krysse foran, vil uansett være for treig til at hunden tar seg rundt på raskest tid.


Det er ikke snakk om å krysse foran generelt, men enkelte steder hvor man må krysse foran svært raskt..En mindre atletisk person kan da istedet krysse blindt, og spare tid på dette, og på den måten komme raskere rundt banen...Nei, hunden går ikke rundt på raskeste tid, men en raskere tid..Det er ikke bare atletiske førere som går agility, derfor syntes jeg det er rart at blindbytter ikke blir foreslått som en løsning for enkelte av disse..Istedet virker det som hele det norske agility miljøet er negative til dette..

Sitat:

Kjære deg, jeg har da aldri sagt at blindbytter overhodet ikke funker for noen, men jeg sa at jeg ikke bruker dem i mitt handlingssystem, nettopp pga. de tingene jeg har nevnt over. Du sier "så mange flinke folk", vel jeg vet om enda fler flinke folk som IKKE bruker dem, så jeg lar meg ikke frelse riktig ennå.


hihi, kjære deg meningen var da slettes ikke å frelse deg,Razz heller å få igang en diskusjon..Razz Noe som jeg syntes var relativt vellykket...Laughing

Jeg, har blitt overbevist av de "flinke folkene", som bruker blindbytter, så jeg vil bruke det i mitt handlingssystem..Og det er av grunnene jeg har nevnt..Hva som passer for den enkelte ekvipasje, er selvfølgelig forskjellig!


Sitat:
Ja, men da har det jo ikke noe med typen BYTTE å gjøre, det har jo med TIMING å gjøre! Et dårlig timet bytte er et dårlig bytte uansett om det er et foran-, bak- eller blindbytte. Ingen bytter i verden er resistente mot dårlig timing, dessverre...


Nettopp Very Happy Og derfor er heller ikke et riktig timet blindbytte på et passende sted, noe verre enn et riktig timet forbytte...I enkelte situasjoner for enkelte handlere og hunder kan det faktisk fungere bedre..Sitat:
Jeg sa at jeg har tilgode å se at en fører blir overrasket over hvor hunden befinner seg etter et foran eller bakombytte, fordi eieren ser hunden hele tiden vil den jo også kunne se hvor den er på vei. Fint om du kan svare på de tingene jeg faktisk skriver i stedet for å finne opp egne ting.


Jeg prøver ikke å finne opp ting så godt jeg kan jeg *skjerpe seg* Razz Tja, har sett flere førere bli overrasket over at hunden befinner seg et annet sted (les:hunden gikk et annet sted en de mente) selv om de ikke krysset blindt..

Karine skrev:
Tror vi snakket litt forbi hverandre...Du mener at en hund som har trent inn et blind bytte er en tikkende bombe, som når som helst kan krysse bak ryggen på fører...


Sitat:
Å, så jeg mener det? Takk for at du holder meg oppdatert om hva jeg mener. Igjen, vær så snill å forhold deg til deg jeg skriver i stedet for å prakke på meg meninger.


Det var ikke ment som en påprakking av meninger, det var dette jeg oppfattet at du mente, og var en oppfordring til å forklare nærmere, siden jeg fant det sannsynlig at jeg misforsto... Razz Trodde dette kom frem ved at jeg startet med å si "jeg tror vi snakket litt forbi hverandre"

Sitat:

Kanskje det, men det er ikke det samme for meg! Med en hund som er kjapp i tunneler, kan de hundredelene der man har ryggen til hunden akkurat være nok til at en mister kontakten med den.


Og de ekstra hundredelene du tjener kan også være akkurat nok til at du får plassert deg ideelt til neste hinder...Noe som kan være gull verdt, når du har en rask hund!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Julie&RomeoRegistrert: 04.01.2006
Innlegg: 242
Bosted: Verdens navle, Brumunddal

InnleggSkrevet: on. jan. 25, 2006 18:55    Emne: Svar med sitat

Copperdream skrev:
Karine skrev:
Jeg skjønner heller ikke at du kan nekte for at blindbytter faktisk fungerer (men det gjør du kanskje ikke heller?Razz) når så mange flinke folk bruker dem med stor suksess...


Kjære deg, jeg har da aldri sagt at blindbytter overhodet ikke funker for noen, men jeg sa at jeg ikke bruker dem i mitt handlingssystem, nettopp pga. de tingene jeg har nevnt over. Du sier "så mange flinke folk", vel jeg vet om enda fler flinke folk som IKKE bruker dem, så jeg lar meg ikke frelse riktig ennå.


Trenern min(som trente landslaget det året de ble verdensmestere) bruker ikke blindbytter. Hadde faktisk ikke hørt om blindbytter før jeg kom hit.

Jeg bruker ikke blindbytter av den grunn at hunden er veldig var på alle bevegelsene handlern gjør. Trenern min har fortalt(har enda for liten erfaring til å ha noen sjøl Razz) meg om utallige hendelser der hunder har løpt på et anna hinder enn det de skulle bare fordi handlern har snudd på hodet/løfta så vidt på armen/etc.. Å bruke blindbytter er veldig risikabelt, mener jeg, fordi hunden er veldig var på hva du gjør, og hvis du skal bruke et blindbytte etter en tunnell og du da løper mot et annet hinder, så kan en rask hund komme ut akkurat den hundredelen for tidlig for deg, og den vil da ta det hinderet du løper mot. Du vil ikke ha mulighet for å stoppe den fordi du ikke har kontakt. Men hvis du derimot tok en piruett, som jeg liker å kalle det Razz, svinger du andre veien og presser hunden vekk fra deg og derfor mot hinderet den skal ta.
_________________

Julie&Romeo.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
KarolineRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 37
Bosted: Hønefoss

InnleggSkrevet: fr. jan. 27, 2006 16:42    Emne: Svar med sitat

Jeg bruker aldri blindt bytte. Det vil jo si at du snur ryggen til hunden din, og du har ikke anelse om hvor hunden din er! På en agilitybane mener jeg at man til en hver tid vite hvor hunden sin er og se den. De stedene som noen mener det lønner seg med blind bytte, lønner det seg like bra med feks et foranbytte. De fleste blinde byttene ender jo i disk (eller feil) fordi føreren ikke vet hvor hunden sin er og den tar et hinder bak ryggen på deg. desutten viser man ikke da klare og tydelige budskap om hvor hunden skal gå. Dette mener jeg ihvertfall....
_________________
Med hilsen
Karoline og hundene
http://www.agilitysiden.com
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
CopperdreamRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 339
Bosted: Tromsø

InnleggSkrevet: lø. jan. 28, 2006 16:32    Emne: Svar med sitat

Copperdream skrev:
Ja, men da har det jo ikke noe med typen BYTTE å gjøre, det har jo med TIMING å gjøre! Et dårlig timet bytte er et dårlig bytte uansett om det er et foran-, bak- eller blindbytte. Ingen bytter i verden er resistente mot dårlig timing, dessverre...


Karine skrev:
Nettopp Very Happy Og derfor er heller ikke et riktig timet blindbytte på et passende sted, noe verre enn et riktig timet forbytte...


Jo, fordi et riktig timet foran- eller bakombytte også innebærer at du hele tiden har kontakt med hunden og vet hvor den er på veien. Det vil man aldri ha mulighet til med et blindbytte, uansett hvor fleksibel nakke og raske bein man har (og særlig ikke dersom grunnen til at man bruker blindbytter er at man er for treg til beins at en ikke får gjort foranbytter). Du kan jo gå og se den beardis-filmen som er lagt ut her på forumet, der ser du et stjerneeksempel på hvorfor jeg ALDRI snur ryggen til hundene mine på banen! Rolling Eyes
_________________
Går agility med to nova scotia duck tolling retrievere
Patrick (f.2001) i agility 2 og hopp 2 (2 napp)
Tira (f.2003) i agility 3 (1 CERT) og hopp 3
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
KarineRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: lø. jan. 28, 2006 21:27    Emne: Svar med sitat

Jeg har skrevet lengre opp her hva denne damen gjorde feil:

Sitat:
Beardisen som det ble lagt ut film av her et annet sted, er et godt eksempel på en dårlig timet blind cross..Fører utfører blind crossen for sent, hun henger jo allerede litt etter hunden når den løper inn i tunnelen..I tilegg holder hun armen hun vil at hunden skal komme til opp, så hunden ikke ser den..
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
CopperdreamRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 339
Bosted: Tromsø

InnleggSkrevet: lø. jan. 28, 2006 23:41    Emne: Svar med sitat

Ja, det har du, og jeg har lest det. Det forandrer ikke på hva jeg skrev.
_________________
Går agility med to nova scotia duck tolling retrievere
Patrick (f.2001) i agility 2 og hopp 2 (2 napp)
Tira (f.2003) i agility 3 (1 CERT) og hopp 3
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
KarineRegistrert: 02.01.2006
Innlegg: 43

InnleggSkrevet: sø. jan. 29, 2006 00:27    Emne: Svar med sitat

Ok..jeg forstår Very Happy
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
jianbin0413Registrert: 13.04.2017
Innlegg: 129

InnleggSkrevet: fr. okt. 06, 2017 02:12    Emne: Re: foro donde comprar cialis original Svar med sitat

chenlina20171006
north face outlet
ugg boots on sale
coach canada
nba jerseys
ugg outlet
cheap nfl jerseys
converse outlet
christian louboutin shoes
nfl jerseys wholesale
longchamp outlet store
ray ban sunglasses
cheap oakley sunglasses
ugg boots
uggs clearance
oakley sunglasses
michael kors handbags
pandora jewelry
ugg boots clearance
oakley sunglasses
ugg australia boots
ugg boots on sale 70% off
ray ban sunglasses uk
adidas originals
uggs clearance
christian louboutin shoes
michael kors outlet
oakley sunglasses
oakley sunglasses
moncler outlet
uggs outlet
adidas wings
nike huarache shoes
air jordans
adidas nmd
hollister clothing
canada goose outlet
ugg boots
nike air huarache
supreme clothing
vibram fivefingers
uggs classic boots
replica watches
canada goose outlet
nike factory outlet
ugg uk
coach outlet
tommy hilfiger canada
coach factory outlet online
soccer jerseys
ugg boots
cheap nfl jerseys
ralph lauren outlet
louis vuitton outlet
polo ralph lauren uk
moncler outlet
ray ban sunglasses
coach factory outlet
supreme new york
fitflops sale clearance
ugg boots
cheap jordan shoes
discount nike
burberry canada
ray ban sunglasses
jordan shoes
ray ban sunglasses
michael kors outlet
uggs canada
jordan retro
red bottom shoes
coach wallets
louis vuitton handbags
longchamp outlet
coach factory outlet
uggs outlet
coach outlet online
christian louboutin uk
nike air max
north face outlet
uggs slippers
uggs uk
burberry scarf
burberry sale
tory burch outlet online
michael kors outlet
carrera sunglasses
moncler jackets
ray ban sunglasses
giuseppe zanotti
coach factory outlet
ray ban sunglasses uk
tory burch outlet
adidas yeezy
fitflop shoes
mont blanc pens
true religion sale
nike air jordan
moncler jackets
true religion
adidas yeezy
ugg boots
coach factory outlet
coach outlet store online clearances
ralph lauren polo
nike outlet
ugg boots
adidas stan smith
canada goose canada
coach outlet
ugg boots on sale 75% off
mlb jerseys cheap
mont blanc pens
true religion jeans
adidas shoes
michael kors outlet
jordan 14
coach factory outlet
nike running uk
north face outlet
tory burch outlet
moncler outlet
coach outlet
longchamp handbags
north face uk
salvatore ferragamo outlet
oakley sunglasses
ugg boots
cheap ugg boots
cartier glasses
michael kors handbags
coach outlet online
michael kors handbags
dolce and gabbana sunglasses
sac longchamp
ugg boots clearance
canada goose uk
oakley sunglasses
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
prada sunglasses
dior sunglasses
ugg slippers
ugg factory outlet
ugg outlet store
burberry outlet
kate spade outlet
new balance shoes
cheap nhl jerseys
polo ralph lauren
nike air force 1
birkenstock outlet
coach factory outlet online
tory burch outlet online
coach outlet online
michael kors handbags
calvin klein outlet
ugg boots outlet
nike outlet store
cheap oakley sunglasses
hermes outlet
ralph lauren polo
cheap ugg boots
canada goose clearance
ugg outlet
nike nfl jerseys
polo ralph lauren outlet
true religion outlet
ugg clearance
the north face jackets
fitflops sale clearance
ugg boots
adidas outlet clearance
canada goose
ugg australia
uggs australia
michael kors uk
ugg australia
ugg outlet online
cheap mlb jerseys
canada goose outlet
michael kors outlet
hermes outlet
the north face outlet
ugg boots
north face outlet
ugg boots
cheap nfl jerseys
ralph lauren outlet
cheap jordan shoes
baseball jerseys
ray ban sunglasses
nike factory outlet
ugg boots
prada outlet
kate spade outlet online
coach outlet
superdry uk
coach outlet
oakley sunglasses cheap
ugg boots outlet
supreme uk
michael kors handbags
nike roshe run
longchamp outlet
nfl jerseys
jordan shoes
ugg australia
polo ralph lauren outlet
ray ban sunglasses
michael kors outlet online
christian louboutin shoes
kate spade sale
fitflops sale
versace glasses
retro jordans
uggs outlet online
ugg boots clearance
ugg sale
north face clearance
christian louboutin
supra shoes
mbt shoes
kate spade outlet
fitflops sale
coach outlet
prada handbags
polo shirts
ugg boots
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
pandora jewelry
doudoune canada goose
pandora canada
polo ralph lauren
ugg boots
north face jackets
swarovski jewelry
manolo blahnik shoes
prada handbags
oakley sunglasses
ugg boots on sale 75% off
adidas stan smith shoes
mulberry uk
uggs outlet
michael kors handbags
true religion jeans
coach outlet
adidas jeremy scott
ugg boots
michael kors outlet
adidas trainers
longchamp outlet
uggs outlet
snapbacks hats wholesale
montblanc pens
coach outlet
salvatore ferragamo shoes
burberry outlet
nike nfl jerseys
coach factory outlet
canada goose sale
uggs outlet
adidas trainers
ralph lauren uk
adidas shoes
birkenstock sandals
coach outlet online
adidas football boots
air jordans
uggs outlet
ray ban sunglasses
ugg australia
birkenstock uk
true religion outlet
red bottom shoes
michael kors outlet 70% off
ugg boots
ray ban sunglasses
the north face canada
ugg australia
ralph lauren outlet
ugg sale
ugg boots
cheap jordans
uggs outlet
ralph lauren
christian louboutin outlet
polo ralph lauren
adidas store
michael kors outlet
mlb jerseys
nike store uk
canada goose canada
north face jackets
ugg outlet
ugg outlet
michael kors handbags
nfl jerseys
air jordans
coach bags
true religion jeans
ugg boots
ugg australia
fitflops shoes
the north face jackets
ugg outlet
salvatore ferragamo
kate spade outlet
fitflops
coach factory outlet
nike basketball shoes
nike blazer
ugg slippers
christian louboutin
coach outlet
under armour clearance
ugg sale
jordan shoes
coach outlet online
coach outlet
ugg outlet
moncler uk
michael kors outlet
coach factory online
ugg sale
nike uk
polo ralph lauren
uggs outlet
nike air max uk
ralph lauren outlet
nike outlet store
hollister outlet
louis vuitton
louis vuitton outlet
christian louboutin pas cher
ray ban canada
moncler jackets
coach outlet online
coach factory outlet
canada goose canada
burberry scarf
ugg boots
polo ralph lauren
christian louboutin outlet
burberry outlet
michael kors outlet online
ugg boots
air jordan pas cher
pandora bracelet
michael kors outlet
ugg outlet
paul pogba jersey
nike air max 90
nhl jerseys
blackhawks jersey
pandora charms
ugg outlet
oakley canada
ugg outlet
nike football boots
oakley vault
nike trainers
rolex watches
coach factory outlet
ugg boots
cheap jordans
true religion uk
ugg outlet
michael kors uk
polo shirts
ugg outlet
coach factory outlet
christian louboutin outlet
armani sunglasses
adidas outlet
pandora charms
michael kors handbags
oakley sunglasses
oakley sunglasses
hermes bags
ugg outlet
ugg boots
pandora jewelry
michael kors outlet
ray ban sunglasses
ugg outlet
doudoune moncler
north face outlet
kate spade handbags
prada handbags
coach outlet
nike outlet
north face outlet
hermes birkin bag
chenlina20171006
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
xiaojunRegistrert: 13.09.2016
Innlegg: 166

InnleggSkrevet: to. nov. 30, 2017 08:19    Emne: chenjinyan Svar med sitat

ugg boots
north face
ray ban
birkenstock uk
adidas wings
oakley sunglasses cheap
north face outlet
uggs
giuseppe zanotti shoes
jordans
the north face
pandora uk
cheap ugg boots
canada goose outlet
michael kors outlet
oakley vault
oakley sunglasses
moncler schweiz
soccer jerseys
mont blanc pens
ray ban sunglasses
jordans
louboutin
oakley sunglasses
north face outlet
ugg outlet
pandora jewelry canada
coach outlet online
prada handbags
ugg boots
longchamp
canada goose jackets
air max
replica watches
prada
true religion jeans
hermes birkin
canada goose sale
nike outlet
hermes outlet
beats by dre
ugg boots
moncler
louboutin
ugg boots
moncler pas cher
coach handbags
ralph lauren outlet
mont blanc
red bottom shoes
true religion jeans
moncler
adidas football boots
michaelkors outlet online
north face uk
ralph lauren
ray ban
fitflops outlet
calvin klein
ray ban
canada goose outlet
flip flops
flops
ugg outlet online
scarpe mbt
doudoune canada goose
ralph lauren
ugg outlet
supreme
ralph lauren outlet online
michael kors outlet
adidas stan smith shoes
converse shoes
nike huarache shoes
oakley sunglasses
ugg boots
north face outlet
vibram five fingers
nike outlet
doudoune canada goose
ferragamo shoes
longchamp
christian louboutin
ray ban sunglasses
longchamp outlet
coach factory
moncler outlet
[url=http://www.uggbootssale.us.org ]ugg outlet[/url]
moncler jackets
jordan shoes
coach outlet online
michael kors outlet online
oakley sunglasses
the north face
ugg australia
tory burch outlet
air jordan 14
chicago blackhawks jersey
nike air max
nike blazer
burberry outlet canada
ugg canada
jordan shoes
canada goose canada
ugg boots clearance
burberry outlet
air max
cheap snapbacks
moncler
jordan shoes
hermes
oakley sunglasses cheap
moncler
true religion jeans
adidas jeremy scott
cheap mlb jerseys
pandora charms
ugg boots
jordan shoes
salvatore ferragamo
ugg boots
north face
moncler outlet
michael kors outlet
polo ralph lauren
manolo blahnik shoes
coach outlet online
coach outlet online
nike air max
coach
uggs
air max
polo ralph
coach outlet
prada bags
michael kors
pandora jewelry
stan smith shoes
burberry scarf
the north face
ugg boots
polo ralph lauren outlet
kate spade outlet
prada
polo shirts
flip flops
pandora uk
moncler
ray ban wayfarer
christian louboutin
air jordan
nike factory outlet
flops
north face jackets
cheap jordans
balance shoes
nhl jerseys
air max
the north face
adidas outlet store
air jordan
hermes uk
nba jerseys
coach factory outlet
uggs outlet
nike outlet store
adidas shoes
canada goose outlet store
ralph lauren outlet stores
adidas outlet
uggs outlet
uggs outlet
hollister clothing
ugg boots
oakley sunglasses
nike air force
pandora rings
louboutin
coach outlet
moncler
nike outlet
ugg uk
louboutin
ray ban
coach factory
nike factory outlet
canada goose jackets
ralph lauren uk
tommy hilfiger
pandora jewelry
ugg outlet
coach outlet online
coach outlet online
mont blanc pens
uggs outlet
coach factory outlet
canada goose jackets
cheap rolex watches
cheap mlb jerseys
adidas originals uk
polo ralph lauren outlet
nike store uk
michael kors handbags
oakley sunglasses
ray ban
michael kors taschen
coach outlet
nike air huarache
north face
polo ralph lauren
canada goose
supreme outlet
birkenstock outlet
michael kors outlet
air jordan
michael kors outlet
ugg slippers
michael kors outlet
nfl jerseys wholesale
uggs outlet
louboutin
mlb jerseys
ugg boots cheap
longchamp handbags
scarpe hogan
kate spade
canada goose outlet
ugg
michael kors handbags
coach outlet
true religion jeans
michael kors outlet
cheap nfl jerseys
north face jackets
swarovski
canada goose
baseball jerseys
coach outlet online
canada goose
rayban
kate spade
true religion
michael kors uk
north face
jordan shoes
ralph lauren
nike trainers
louboutin
tory burch outlet
fitflops
nike football boots
kate spade
juicy couture outlet
jordan retro
hollister co
mulberry uk
manchester united jersey
canada goose jackets
superdry clothing
longchamp outlet
polo ralph lauren
adidas shoes
ray ban sunglasses
polo ralph
ugg
canada goose outlet
uggs outlet
cheap oakley sunglasses
canada goose sale
michael kors outlet
polo ralph lauren
ralph lauren outlet online
true religion jeans
ralph lauren outlet online
supreme uk
pandora jewelry
supra shoes
cheap ray bans
coach outlet online
adidas yeezy
longchamp
north face jackets
ray ban sunglasses
nike jordans
michael kors handbags
ferragamo outlet
uggs outlet
pandora jewelry canada
north face jackets clearance
coach outlet
coach outlet online
moncler
coach outlet
ugg boots outlet
coach outlet
louboutin
coach factory outlet online
ugg outlet
kate spade handbags
kate spade
cheap nhl jerseys
coach outlet online
tory burch outlet online
ugg boots
mbt shoes
coach factory outlet online
moncler outlet
air max
ugg italia
adidas uk
canada goose jackets
birkenstock sandals
michael kors outlet online
caoch factory outlet online
canada goose outlet
coach factory outlet
roshe run
ugg clearance
polo ralph
under armour outlet
ugg boots
ugg boots
louboutin
north face uk
basketball shoes
ugg
louboutin
[url=http://www.uggbootssale.us.org ]ugg boots[/url]
north face
running shoes
ugg outlet
jordans
pandora charms
coach outlet online
burberry outlet
burberry scarf
north face
201711.30chenjinyan
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden » Debatt Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Gå til side 1, 2, 3  Neste
Side 1 av 3

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
iCGstation v1.0 Template By Ray © 2003, 2004 iOptional

Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no